Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.

Τα μαθήματα ειδικότητας που παρακολουθεί στη Γ τάξη Ημερησίου ΕΠΑΛ είναι:

Τα μαθήματα ειδικότητας που παρακολουθεί στη Γ τάξη Εσπερινού ΕΠΑΛ είναι:

Η ειδικότητα αυτή λειτουργεί στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης